top of page

Bändin brändi ja mitä yritykset voisivat oppia bändeiltä


Jokainen on varmasti kuullut bändien promokuvauksista, mutta mihin bändit näitä promokuvia lopulta käyttävät? Tämä tietysti riippuu paljon bändistäkin, mutta nykypäivänä käyttökohteita on lukematon määrä pelkän levynkansikuvan lisäksi.

Otan tällä kertaa käsittelyyn bändin nimeltä Trokaristiretki, jolle kuvasin promokuvat. Samoja ideoita voi toki soveltaa muutkin kuin bändit, mutta tämä esimerkki osoittaa hyvin, miten monipuolinen viestinnän ja markkinoinnin väline valokuva lopulta on. Bändi on myös hyvä esimerkki, koska kaikilla on aina joku mielipide musiikista :) Ja toisin päin: moni yritys voisi oppia paljon brändäämisestä seuraamalla, miten parhaat bändit toimivat.

Miten siis Trokaristiretki hyödynsi heille kuvaamiani promokuvia? Siis sen levynkansikuvan lisäksi.

Varsinkin uudelle bändille tunnettuuden rakentaminen on tärkeää. Ennen Olympiastadion-keikkaa joutuu yleensä kiertelemään pienempiä paikkakuntia (ja siis pikkupaikoissahan on luonnetta), jolloin näkyvyys paikallislehdissä voi tuoda paikalle lisää kuulijoita. Ennen kuin joku ehtii kertomaan printin kuolemasta, niin pienemmilläkin lehdillä on usein myös nettiversiot. Toisin sanoen valokuvia on hyvä käyttää tiedotteissa ja lehtijutuissa. Printissä ja verkossa.

​Ja tulevia keikkojahan kuuluu nykypäivänä toki mainostaa myös Facebookissa. Voit käyttää valokuvia facebook-eventtien kansikuvissa, jolloin tapahtumasi on heti visuaalisesti paljon kiinnostavampi. Siis tähän tapaan:

Ja tokihan myös bändeillä on nykypäivänä päräyttävät nettisivut. Tämä tietysti tarkoittaa, että sivuilla on käytetty isoja kuvia ja muutenkin hyvää designia läpi linjan. Eli tähän tyyliin:

Yhden promokuvauksen saldona Trokaristiretkelle syntyi todella paljon hyvää visuaalista sisältöä (eli valokuvia ilman jargonia), jota he pystyvät käyttämään monipuolisesti. Kävin läpi levynkansikuvat, nettisivujen kuvituksen, facebookin eventtien kuvituksen ja valokuvien käytön lehtijutuissa sekä tiedotteissa. Eikä tässä edes ollut kaikki kuvankäyttökohteet. Esim. Instagram, bändin jäsenten omat someprofiilit, erilaiset painotuotteet ym jäivät kaikki käsittelemättä. Valokuvan monipuolisuus tuli kuitenkin selväksi.

Jos sinulla ei ole omaa bändiä, niin ei huolta. Voit silti tulla kuvauksiin. Miltä kuulostaisi vaikkapa yrittäjän "promokuvaus"? Yrittäjille ja yrityksille voin valokuvauksen lisäksi tarjota samaan pakettiin myös kotisivujen uudistamisen sekä lehdistötiedottamisen. Jos markkinointi sakkaa tai sitä ei ole lainkaan tehty, voin sparrata teille koko paketin kuntoon. En usko raskaisiin markkinointistrategioihin, sillä markkinointi ei ole mikään erillinen prosessi. Kaivan toiminnastanne oleellisen esiin ja laitan pyörän pyörimään, kunhan nostat per***n sohvalta ja otat yhteyttä :)

Terveisin

Harri Rauhanummi

harri.rauhanummi@gmail.com

​040 525 6261

bottom of page