top of page

Valokuvat henkilöbrändin rakentajana


Työelämä on muuttunut valtavasti viimeisen 10 vuoden aikana ja tahti näyttäisi vain kiihtyvän. Harvaan "perusduuniinkaan" pääsee enää kävelemällä paikan päälle kysymään töitä puhumattakaan asiantuntijatehtävistä tai korkeaa koulutusta vaativista töistä. Työmarkkinoiden epävarmuus on kasvanut ja harvassa hommassa saa olla eläkeduunissa, vaikka työntekijä sitä haluaisikin ja hoitaisi hommansa hyvin.

Nousukautena töitä saanut ja nyt työttömäksi jäänyt ei välttämättä ole koskaan käynyt raskasta työnhakuprosessia läpi ja shokki voi olla melkoinen. Ensimmäistä työtään hakeva vasta-valmistunut kiroaa "vähintään viisi vuotta työkokemusta" -vaatimuksia tehtävässä kuin tehtävässä. Osa onkin jo huomannut tämän työmarkkinoiden muutoksen ja alkanut rakentamaan itsestään henkilöbrändiä.

Vaikka opiskelijalla ei vielä olisi kattavaa työkokemusta, ei se estä häntä kirjoittamasta blogia tai tuomasta ajatuksiaan esiin vaikkapa Twitterissä. Jokainen voi jättää oman digijalanjäljen ja erottua sen avulla työnhaussa. Suomen tunnetuin henkilöbrändi lienee Ville Tolvanen. Tolvanen suosittelee henkilöbrändin rakentamista jokaiselle Hesarin NYT-liitteessä.

Henkilöbrändin rakentaminen vaatii omalla nimellä ja naamalla toimimista. Kännykkäselfie ei välttämättä ole paras vaihtoehto, kun haluat antaa itsestäsi kuvan jonkin asian ammattilaisena. Moni onkin huomannut tämän ja henkilöbrändikuvaukset ovat aika ajoin pitäneet minuakin kiireisenä.

Olipa kyseessä uusi profiilikuva LinkedIniin tai laajempi kuvaus omalle nettisivullesi, niin laadukkailla kuvilla on aina mahdollista erottua positiivisesti. Studioni lisäksi kuvaan myös lokaatiossa. Kuvauspaikan valinta on oleellinen osa onnistunutta henkilöbrändikuvausta. Jokainen henkilöbrändi on erilainen, joten yksi ratkaisu ei välttämättä sovi toiselle.

- -

Harri Rauhanummi

040 525 6261

harri.rauhanummi@gmail.com

Comentarios


bottom of page