top of page

Visuaalinen sisältökalenteri


Nykypäivänä tieto kulkee hetkessä ympäri maailman ja sosiaalinen media vaatii brändeiltä kykyä reagoida nopeasti sekä tarttua mahdollisuuksiin ennakkoluulottomasti. Kaikesta tästä huolimatta oleellinen osa markkinointia on hyvä suunnittelu ja selkeä strategia.

Monilla yrityksillä onkin käytössään jonkinlainen markkinoinnin vuosikello, josta näkee pääpiirteissään koko vuoden markkinointitoimenpiteiden isot linjat. Inboundmarkkinoinnin ja sosiaalisen myynnin aikakaudella sisältöjen merkitys korostuu ja visuaaliset sisällöt ovat sisältömarketin karkkihylly.

Ajatus visuaalisesta sisältökalenterista lähti kehittymään yhden asiakkaani konkreettisesta tarpeesta. He toimivat hyvin sesonkiluonteisella toimialalla ja joka sesongilla myytävä tuote täytyy markkinoida eritavalla. Aiemmin he olivat tilanneet minulta yksittäisiä valokuvauksia ja suunnittelutöitä. Todellisuus oli kuitenkin sitä, että aina tilauksia ei muistettu/ehditty tehdä tai ne tehtiin hyvin viimetingassa, kun tarve oli jo käsillä. Hommia tehtiin jatkuvassa kiireessä ja moni asia jäi kokonaan markkinoimatta ja hyödyntämättä. Kuulostaako tutulta?

Pohdin asiakkaani tilannetta ja ehdotin heille visuaalista sisältökalenteria ja sen ylläpitoa ikään kuin SAAS-palveluna kuukausimaksua vastaan. Uusi konsepti on pyörinyt meillä nyt muutaman kuukauden ja ensivaikutelmat ovat olleet sekä minun että asiakkaani mielestä positiiviset. Yhteistyömme laajeni myös verkkosivujen ylläpitoon ja sisältöjen päivittämiseen sesonkien mukaan. Konkreettiset toimenpiteet olivat kutakuinkin seuraavat:

1. Määrittelimme joka sesongin pääpiirteet ja niiden markkinoinnissa käytettävät visuaaliset elementit

2. Perustimme yhteisen OneDrive -kansion

3. Tuotan säännöllisesti valokuvia OneDrive kansioon asiakkaan vapaaseen markkinointikäyttöön

4. Huolehdin, että sesonkien vaihtuessa asiakkaan verkkosivuilla on oikeat sisällöt

Tällä menettelyllä asiakkaallani on aina tuoreita ja heille räätälöityjä markkinointikuvia käytössä jaetussa verkkokansiossa, nettisivuilla on aina oikea viesti ajankohtaan nähden ja asiakkaan ei enää tarvitse itse huolehtia materiaalien oikea-aikaisesta tilaamisesta, tarjousten pyytämisestä / vertaamisesta jne. Yhteistyön syventyessä myös tuotetun materiaalin laatu paranee.

Tässäpä vielä kuva, jonka kuvasin hetki sitten kun olin ulkona kävelemässä ja selkiyttämässä ajatuksiani tätä kirjoitusta varten. Elohopea näyttää -30, mutta luonto tarjoaa aina hienoja sisältöjä.

Ota yhteyttä, mikäli olet kiinnostunut valokuvauksesta jatkuvana palveluna. Visuaalinen sisältökalenteri voi sisältää paljon muutakin kuin valokuvia. Esimerkiksi videoita tai sosiaalisen median kanavien ylläpitoa. Mikäli en itse pysty tuottamaan jotain sisältöä, hyödynnän osaavaa kumppaniverkostoani.

Idearikasta vuotta 2016!

Harri Rauhanummi

harri.rauhanummi@gmail.com

040 525 6261

Comments


bottom of page