top of page

Parempaa näkyvyyttä


Olen jutellut vuosien varrella useiden pienyrittäjien kanssa ja monella markkinointi on hoidettu aika tavalla vasemmalla kädellä tai ei mitenkään. Oma nettinäkyvyys saattaa olla kokonaan erilaisten luettelopalveluiden tai erittäin kalliiden ostettujen mainosten varassa. Ei ole lainkaan tavatonta, että pienenkin firman pyörittäjä maksaa 100-200€/kk hakukonemainoksista ja näkyvyydestä palveluluetteloissa.

Tietysti jos näiden kanavien kautta tuleva myynti ylittää kustannukset, niin ongelmaa ei välttämättä ole. Sijoitetulle eurolle voisi kuitenkin saada parempaakin tuottoa. Olet ehkä kuullut sanonnan: "jos et ole netissä, et ole olemassa". Tämä ei niinkään tarkoita mainosnäkyvyyttä vaan yrityksen omia nettisivuja. Kyllä nykypäivänä lähes jokaisella yrityksellä olisi syytä olla omat nettisivut.

Miksi sitten monella yrityksellä nettisivut ovat retuperällä? Itse olen havainnut ainakin seuraavia syitä: "on pärjätty vanhoillakin", "ei ole aikaa miettiä asiaa", "uusien sivujen hankkiminen on liian työlästä", "maksaa liikaa". Syitä on varmasti muitakin, mutta yhden asian haluan kertoa. Uusien nettisivujen hankkimisen ei tarvitse olla kuukausien projekti. Yrityksen perusnäkyvyys ja mobiilioptimoidut nettisivut voivat valmistua jopa alle viikossa. Eniten aikaa vie yleensä päätöksen lykkääminen.

Tykkään tehdä nimen omaan PK-yrityksille ja yrittäjille nettisivuja. Vaativimmissa nettisivuprojekteissa minulla on suositella hyviä teknisiä kumppaneita, jolloin voin itse keskittyä vaikkapa sivujen sisällöntuotantoon: kerran kuukaudessa lähtevä uutiskirje tai kirjoitus blogiin, kenties raikkaat uudet valokuvat uusille sivuille. Tässä vielä esimerkki oululaiselle autokorjaamolle toteuttamistani sivuista:

Voit käydä tutustumassa sivuihin tarkemmin osoitteessa: www.hykorjaamo.fi

- - -

Harri Rauhanummi

040 525 6261

harri.rauhanummi@gmail.com

bottom of page