top of page

Viimeaikaisia töitä


Asiakastyöt pitivät minut sopivan kiireisenä läpi kevään ja aika vähän ehdin kertomaan täällä blogissa, mitä kaikkea alkuvuoden aikana tuli lopulta tehtyä. Heinäkuun ensimmäinen maanantai-ilta onkin sopiva hetki tämän asian korjaamiseen. Markkinointiapua etsivillä yrityksillä on valittavanaan mainostoimistoja, viestintätoimistoja, sometoimistoja, digitoimistoja, luovia toimistoja, ratkaisutoimistoja tai vaikka minun tyylisiä sisältötoimistoja. Vähemmästäkin menee sekaisin. Siksipä minusta on tärkeää aika ajoin kertoa, millaista osaamista minulta voi ostaa. Avaan asiaa lähiviikkoina tekemieni töiden kautta.

Verkkokaupan perustaminen:

Asiakkaani halusi alkaa myymään tuotteitaan verkossa. Tein aluksi vertailua eri verkkokauppavaihtoehdoista ja laadin suosituksen asiakkaan tavoitteiden pohjalta. Lopulta toteutin verkkokaupan valitun teknisen alustan päälle. Tein myös sisällön- ja tuotteiden syöttöä verkkokauppaan sekä huolehdin että verkkokaupassa oli vaaditut lakitekstit. Lopuksi autoin asiakasta maksutapojen kanssa.

Kirjan suunnittelu ja taitto:

Tyrnävän Osuuspankki täytti 100 vuotta. Juhlavuosi sisälsi erilaisia tilaisuuksia, jotka haluttiin dokumentoida. Valokuvasin eri tapahtumia ja lopuksi suunnittelin valokuvakirjan, jota pankki jakoi henkilökunnalleen sekä yhteistyökumppaneilleen. Kirja on pysyvä muisto juhlavuodesta.

Valokuvia ja kuvituskuvia:

Useampi asiakkaani tarvitsi uusia ja laadukkaita kuvia markkinoinnin tueksi sekä nettisivujaan elävöittämään. Toteutin monia kuvauksia, jolloin asiakkaani saivat uniikit ja oman näköiset kuvat. Osaan kuvauksista liittyi myös visuaalisen identiteetin määrittelyä sekä valokuvien tyyliohjeiden laadintaa. Tällöin on helpompi varmistaa, että kuvatyyli pysyy yhtenäisenä myös jatkossa. Osalle asiakkaistani taas tein kuvankäsittelyä heidän itse kuvaamiinsa kuviin ja osalle kuratoin kuvia sekä ostin kuvia kuvapankeista. Tällöinkin tärkeää oli valita tyyliin sopivat kuvat kuvapankkien äärettömästä valikoimasta.

Tekstisisältöjä ja uutiskirjeiden laadintaa:

Kirjoitan asiakkailleni erilaisia sisältöjä muun muassa blogeihin, nettisivuille sekä uutiskirjeisiin. Räätälöin paketin aina jokaiselle asiakkaalle heidän tarpeiden ja budjetin mukaan. Esimerkiksi laajin uutiskirjepaketti voi pitää sisällään paljon muutakin kuin pelkän jutun kirjoittamisen. Jos asiakkaalla ei vielä ole mitään uutiskirjeohjelmaa käytössä, lähdetään liikenteeseen vaihtoehtojen vertailusta. Kun sopiva uutiskirjetyökalu löytyy, tehdään seuraavaksi kirjepohja asiakkaan graafisen ilmeen mukaan. Vasta tämän jälkeen alkaa kirjeiden kirjoittaminen, johon voi kuulua myös haastattelujen tekemistä ja valokuvien sekä videon kuvaamista. Täyden palvelun paketissa koostan kirjeen valmiiksi, jakelen sen sovittuna ajankohtana ja toimitan vielä selkokielisen raportin kirjeen lähetyksen jälkeen. Uusien tilaajien houkuttelemiseksi voin toteuttaa esimerkiksi visuaalisesti tyylikkään laskeutumissivuston, josta uutiskirjeen voi tilata.

Mainoksia:

Kevään aikana toteutin myös muutaman lehtimainoksen sekä yhdelle asiakkaalleni messuille roll-upin.

 
 

Vahvinta osaamisaluettani ovat valokuvat. Toteutan ketterästi myös markkinointilähtöiset nettisivut pienille yrityksille ja yrittäjille. Toivottavasti tämä kirjoitus auttoi hieman hahmottamaan, millaisia palveluita minulta voi ostaa. Lähetä viesti, mikäli olet kiinnostunut palveluistani.

- - -

Harri Rauhanummi harri.rauhanummi@gmail.com

040 525 6261

bottom of page