top of page

Kuvaaja kylässä


Hyvä valokuva on monipuolinen työkalu yrityksen markkinoinnille. Useat yrityssivut tai kampanjoita varten suunnitellut länderit rakentuvat usein pitkälti valokuvien ympärille. Kuville on jatkuvaa tarvetta yritysten blogeissa ja läsnäolo Instagramissa perustuu pelkästään kuviin. Hyvin valittu kuva tehostaa Facebookissa tehtyjä postauksia sekä parantaa uutiskirjeiden avaus- ja klikkiprosentteja johtaen lähes tuplasti parempaan konversioon kuin kuvattomat kirjeet (lähde: http://www.getvero.com/resources/increase-email-click-through-rates/).

Kun kuvia kerran käytetään niin paljon ja monipuolisesti, niin mistä yritykset sitten kuvia hankkivat? En ole tavannut vielä yhtään yritystä (jos mediatalot suljetaan pois laskuista), jonka palkkalistoilla olisi valokuvaaja. Graafikko tai markkinointiassistentti saattaa ajoittain ottaa kuvia muun työnsä ohessa, mutta useimmiten kuvat hankitaan kuvapankeista. Kuvapankit ovatkin nopea ja kätevä tapa hankkia kulloiseenkin tarpeeseen soveltuvia kuvia. Kuvapankkikuvien ongelma piilee kuitenkin siinä, että muutkin voivat käyttää samoja kuvia ja geneerisyys paistaa kuvista läpi.

Jos yrityksenne markkinointi käyttää paljon kuvia, niin aika ajoin kannattaa tilata kuvaaja kylään. Tällöin saatte itsenne näköisiä valokuvia, joita ei ole muilla käytössä. Ulkopuolinen kuvaaja myös näkee yrityksenne eri vinkkelistä. Jos annatte kuvaajalle vapaat kädet, saattaa tuloksena olla uusia ja raikkaita kuvaideoita. Tai sitten täysin brändin vastaisia kuvia. Joskus riskejä kannattaa kuitenkin ottaa, tai muuten ei synny mitään uutta.

Kuvauspäivällä voi olla myös positiivisia oheisvaikutuksia. Kuvauspäivä voi tuoda vaihtelua ehkä muutoin rutiininomaiseen työpäivään ja toimia pienenä piristysruiskeena. Toki kuvaus voi myös ahdistaa joitain, mutta siksi kuvauksesta kannattaakin tiedottaa henkilökuntaa etukäteen. Useimmiten ihmiset kokevat kuvauksen kuitenkin niin, että heidän työstään ollaan kiinnostuneita. Se taas voi lisätä työntekijän sitoutuneisuutta firmaan, ja jännä kyllä, lisätä työn kiinnostavuutta entisestään.

Myös HR voi hyödyntää valokuvia osana rekrytointia. Valokuvilla luot työnantajamielikuvaa paljon uskottavammin, kuin pelkällä tekstillä. Jos luit tänne asti, lienet jo vakuuttunut, että valokuviin kannattaa panostaa. Tässäpä siis kaksi hyväksi kokemaani pakettia syys-tarjouksessa:

TUNNIN TEHOKAS 400 €

Tulen sovittuna päivänä toimistollenne ja kuvaan noin tunnin ajan ihmisiä, yksityiskohtia ja työskentelyä yrityksessänne.

Saatte 20–40 laadukasta kuvaa vapaaseen käyttöön markkinoinnissanne.

(Vastaava kuvamäärä kuvapankista ostettuja geneerisiä kuvia voi maksaa huikeat 20 000 euroa. Esimerkiksi Getty Images veloittaa monista suurista HERO-kuvista jopa 500 euroa kappaleelta.)

KUVAUSPÄIVÄ 800 €

Vietän neljä tuntia yrityksessänne sovittuna päivänä ja kuvaan ennalta suunnitellut tilanteet sekä sopontaaneja tapahtumia toimistollanne. Saatte 50–100 laadukasta kuvaa vapaaseen käyttöön markkinoinnissanne.

Varaa valmis paketti tai pyydä tarjous räätälöidystä kuvauksesta sähköpostitse: harri.rauhanummi@gmail.com

SaveSaveSave

bottom of page