top of page

Kaksi vinkkiä verkkokaupan tehokkuuden parantamiseen


Vuoden kovin myyntisesonki on jälleen käsillä joulun lähestyessä. Osa pääsee joulutunnelmaan kauppakeskusten ja putiikkien tungoksessa samalla kun toiset tekevät kaikkensa välttääkseen jouluruuhkat. Huolimatta siitä kumpaan ryhmään kuulut, kasvaa verkkokaupan merkitys jatkuvasti. Tästä kiistattomana osoituksena voidaan pitää Stockmannin ahdinkoa, jonka yhtenä syynä oli verkkokaupan laiminlyönti.

Pienen verkkokaupan perustaminen ei enää nykyään ole vaikeaa ja markkinoilla on monia valmiita verkkokauppa-alustoja, joiden päälle verkkokaupan voi avata muutamassa minuutissa. Myös maksujen välitykseen ja logistiikkaan löytyy valmiit ratkaisut, kunhan yrityksellä itsellään on resurssit tilausten ja palautusten käsittelyyn.

Näin parannat verkkokauppasi tehokkuutta

Fiksusti toteutettu verkkokauppa tarjoaa pienelle yritykselle mahdollisuuden kilpailla suuria firmoja vastaan, koska verkkokauppatekniikka on nykyisin kaikkien saatavilla. Kilpailuetua voi saavuttaa esimerkiksi tyylikkäillä tuotekuvilla, jotka houkuttelevat ostamaan. Tästä hyvänä esimerkkinä on Aarikan sivut ja verkkokauppa, jotka rakentuvat lähes kokonaan tyylikkäiden valokuvien varaan. Aarikka sai juuri hopeaa Finnish Web Awards 2017 -kisassa sivuistaan.

Toinen erinomainen keino verkkokaupan tehokkuuden kasvattamiseen on verkkokaupan SEO-optimointi. Verkkosivujen hakukoneoptimointi alkaa olla jo arkipäivää, mutta veikkaan ettei suurin osa ole vielä hyödyntänyt optimointia täysimittaisesti verkkokaupan puolella. Verkkokaupan tuotteille voi antaa erillistä metatietoa hakukoneita varten, joka parantaa sivujen näkyvyyttä hakukoneissa. Google osaa nostaa hakutuloksiin myös verkkokaupan tuotekortteja, joten tuotteille annetut metatiedot ja tuotekuvat määrittävät miltä sivusi hakutulos näyttää. Nykypäivänä ostoprosessi pitää pystyä viemään loppuun myös kännykällä, sillä suurin osa ihmisistä googlaa kännykällä.

Verkkokaupasta hyötyä myös verkon ulkopuolella

Alla Tyrnävän Myllylle toteuttamani verkkokauppa. Sen lisäksi, että verkkokauppa tuo yritykselle suoraa lisämyyntiä, on se auttanut myös uusien jälleenmyyjien saamisessa. Olen kuullut monien epäröivän oman verkkokaupan avaamista siinä pelossa, että jälleenmyyjät katoavat jos yritys myy tuotteita omassa verkkokaupassaan. Läheskään aina tilanne ei ole näin. Tässäkin tapauksessa monet jälleenmyyjät näkevät yrityksen oman verkkokaupan hyvänä asiana, sillä se lisää tuotteen tunnettuutta ja kysyntää. Hyvät sivut antavat yrityksen tuotteista positiivisen kuvan, jolloin jälleenmyyjätkin pitävät tuotteita mielellään valikoimissaan.

Tyrnävän Myllylle toteuttamani verkkokauppa

 

Suunnitteletko verkkokaupan avaamista tai tarvitsetko valokuvia tuotteistasi?

Vai haluatko uudistaa sivustosi ja aloittaa kokonaan puhtaalta pöydältä?

Työskentelen mielelläni pienten yritysten kanssa ja käsin tehdyt tuotteet ovat lähellä sydäntäni.

Ota yhteyksiä sähköpostilla: moi@harrirauhanummi.com

bottom of page