top of page

Pokémon osana sisältöstrategiaa?


Tutkin vuonna 2009 gradussani mainosrahoitteisia mobiilipelejä sekä peleihin liitettyjen mainosten muistamista. Vuoden 2009 jälkeen mobiilipelaamisen suosio on kasvanut valtavasti ja pelit ovat kehittyneet harppauksin. Sen sijaan mobiilipeleissä nähtävät mainokset eivät ole juurikaan kehittyneet. Edelleen näkee käytettävän yksinkertaisia videomainoksia: joudut katsomaan lyhyen mainosvideon, ennen kuin pääset pelaamaan. Sama idea kuin useissa YouTubessa nähtävissä videoissa.

Nykyiset mobiilipelit ja tehokkaat puhelimet voisivat tarjota paljon luovempiakin mainosratkaisuja. Kiinnostava uutuus mobiilipelien saralla on USA:ssa vasta julkaistu Pokémon Go. Mielenkiinnolla odotan, että peli tulee saataville myös Suomessa. Lyhykäisyydessään pelin idea on kerätä Pokemon-hahmoja pelaajan oikeasta lähiympäristöstä käyttämällä puhelimen paikannus- ja kameratoimintoja.

Tämän kaltainen peli voisi tarjota erittäin kiinnostavia mahdollisuuksia mainostajille. Nintendo voisi myydä vaikkapa huvipuistolle oikeuden johonkin harvinaiseen Pokémonhahmoon. Jos haluat kerätä hahmon, joudut ostamaan pääsylipun huvipuistoon. Nähtäväksi jää, tullaanko tämän tyylisiä mainosratkaisuja koskaan näkemään mobiilipeleissä, sillä pelin sisäiset ostomahdollisuudet (in app purchases) ovat jossain määrin syrjäyttäneet mainosrahan tarvetta mobiilipelipuolella.

Kuitenkin jo tässäkin vaiheessa voit ehkä liittää brändisi / yrityksesi Pokémonin ympärillä käytävään keskusteluun. Onko sinulla kiinteä kivijalkamyymälä? Anna alennusta heille, ketkä pyydystävät pokemonin liiketiloissasi. Myytkö tuotteita vain netissä? Liitä tuotteesi hashtageilla somekeskusteluun. Ehkä myyt kenkiä, joilla on hyvä juosta pokemonit kiinni.

Lisää ajatuksia mainonnasta ja markkinoinnista voi ostaa lähettämällä mailia: harri.rauhanummi@gmail.com

- - -

Harri Rauhanummi

www.harrirauhanummi.com

bottom of page