top of page

Tyypillinen päivä sisältötoimistossa


Aikanaan päätin lähteä yliopistoon opiskelemaan taloustieteitä, sillä minulla ei vielä lukionkaan jälkeen ollut tarkkaa käsitystä toiveammatistani. Taloustieteet tuntuivat sopivalta vaihtoehdolta, sillä koulutus tarjosi laaja-alaisesti mahdollisuuksia toimia useissa eri tehtävissä. Tämän suhteen ei ole tarvinnut pettyä. Heti valmistumisen jälkeen pääsin tutustumaan nopeasti muuttuvaan digitaalisen markkinoinnin ja -viestinnän maailmaan sekä sosiaalisen median mahdollisuuksiin liiketoiminnassa. Kuusi vuotta töissä meni nopeasti ja reilu vuosi sitten päätin keskittyä tekemään omaa juttuani yrittäjänä. Täytyy sanoa, että hommat eivät ole ainakaan yksipuolisemmiksi muuttuneet sen jälkeen.

Kun perustin sisältötoimistoni reilu vuosi sitten valokuvausyritykseni rinnalle, en todellakaan arvannut, että pääsisin tekemään näin monipuolisesti erilaisia töitä. Tyypillistä työpäivää on turha yrittää kuvailla, mutta voin kertoa,

mitä olen esimerkiksi tällä viikolla tehnyt:

Liiketoiminnan konsultointi:

- Uuden yrityksen toimintaedellytysten alustava kartoitus

- EU-lainsäädäntöön sekä -direktiiveihin tutustuminen (osana SWOT-analyysiä)

- Kilpailija-analyysi

Viestintä:

- tiedottamisen roadmapin laatimista asiakkaalle

- tiedotteiden laadintaa

- raportointia tiedottamisen onnistumisesta

- kohderyhmien rajausta

- viestintärekisterin kartuttaminen kohderyhmärajauksen perusteella

Markkinointi:

- uutiskirjeen kirjoittamista asiakkaalle

- uutiskirjeen koostaminen ja kuvien valinta kirjeeseen

- blogikirjoituksen laadinta ja kuvien valinta

Verkkokauppa:

- verkkokaupan bugitestausta

- verkkokaupan käyttäjäkokemuksen optimointia

- verkkokaupan ylläpitotöitä

Valokuvaus:

- valokuvaaminen ja kuvausjärjestelyt

- kuvien käsittelyä

- kuvien toimitusta asiakkaille

- osallistuminen kuvankäsittelykurssille composite photography tekniikasta

Tässä pääpiirteissään tämän viikon asiakastöihin liittyviä tehtäviä. Lisäksi yrittäjänä tulee tehtyä esimerkiksi oman yrityksen markkinointiin (kuten tämä kirjoitus) sekä liiketoiminnan pyörittämiseen liittyviä moninaisia tehtäviä. Mutta tämä kaikki sopii minulle. En ole kova uimari, mutta mitä markkinointiin ja liiketoimintaan tulee, niin olen aina valmis käärimään hihat ja hyppäämään altaan syvään päähän!

Ota yhteyttä, mikäli listassa oli asioita, joiden kanssa tarvitset apua. Tai kysy rohkeasti, mikäli voin auttaa jossain toisessa markkinoinnin haasteessa. Ellen pysty, niin ehkä kumppaneissani on joku, ketä voin suositella. Ilman markkinointia hyväkään tuote ei välttämättä pysy pinnalla.

Harri Rauhanummi 040 525 6261

moi@harrirauhanummi.com

"Marketing never goes out of fashion"

bottom of page