top of page

Sinustako digital nomad vuonna 2017?


Joskus vuosi vierähtää kuin varkain ja saattaa tuntua, ettei mikään kehittynyt menneen vuoden aikana. Länsimetro ei valmistunut, Guggenheimistä jahkaillaan edelleen eivätkä autot vieläkään lennä. Kuitenkin joka päivä moni pieni asia kehittyy ja vuosien aikana tapahtuu lopulta paljon muutoksia, jotka muovaavat elämäämme merkittävillä tavoilla. Kun aloitin taloustieteen opinnot vuonna 2005, ei mielessäni käynyt edes ajatusta paikkariippumattomasta työstä. Nyt vuonna 2017 yhä useampi pystyy järjestämään työnsä ja hankkimaan elantonsa ajasta tai paikasta riippumatta digitalisaation ansiosta. On syntynyt koko elämäntapaa kuvaava termi digital nomad.

"Digital nomads are people who use telecommunications technologies to earn a living and, more generally, conduct their life in a nomadic manner. Such workers typically work remotely—generally from foreign countries, coffee shops, public libraries, co-working spaces and even recreational vehicles—to accomplish tasks and goals that traditionally took place in a single, stationary workplace"

Mikäli olet kiinnostunut tällaisesta elämäntavasta, kannattaa aloittaa miettimällä millaista osaamista sinulla on koulutuksen, työkokemuksen tai harrastusten kautta. Onko jokin osaamisesi sellaista, mistä joku toinen olisi valmis maksamaan? Jos vastasit kyllä, niin ota vuoden 2017 tavoitteeksi, että edistät unelmaasi joka kuukausi pienen askeleen verran. Vuoden lopussa saatat huomata, että pienistä askelista on muodostunut iso harppaus ja 2018 saatat jo pystyä työllistämään itsesi täysin paikkariippumattomasti.

Teen paljon töitä pienten yritysten kanssa ja autan mielelläni myös digital nomad -elämäntavasta haaveilevia saavuttamaan unelmansa.

Digital nomad yrittäjille tarjoamiani palveluja ovat mm:

Nettisivut sekä digitaalinen presenssi

On totta, että sivut saa valmiin templaatin päälle nettiin muutamalla kympillä ja moni neuvookin lähtemään tällaisilla sivuilla liikenteeseen. Minä olen asiasta täysin eri mieltä. Nettisivut ovat digital nomadin ilmentymä internetissä ja ensivaikutelman voi antaa vain kerran. Mikset siis heti alusta asti pyrkisi antamaan mahdollisimman hyvää ja ammattimaista vaikutelmaa?

Tyylikkäät nettisivut toimivat varmasti tehokkaammin myös inbound markkinoinnin näkökulmasta ja nettisivut ovatkin monelle digital nomadille tärkeä myyntikanava. Kannattaa myös muistaa, että nettisivut itsessään ovat vain osa digitaalisesta presenssistäsi. Kokonaisuuteen kuuluvia muita osa-alueita ovat esimerkiksi: ammattimainen sähköpostiosoite, oma domain, logo, slogan, esite- ja tarjouspohjat sekä käyntikortit.

Minun kautta saat tyylikkäät nettisivut tai koko online ja offline presenssin, jonka päälle voit alkaa kehittämään omaa digital nomad elämäntapaa ja ansaintamalliasi.

Valokuvat

Tämä ei tarvinne pitkiä selostuksia. Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa ja laadukas kuva antaa laadukkaan vaikutelman. Minulta saat valokuvia moniin eri tarpeisiin: tuotekuvat, henkilökuvat, kuvituskuvat jne.

Palvelua esittelevä mainos- tai mielikuvavideo

Joskus asia on helpointa kertoa videolla.

Videokauppapaikka

Onko osaamisesi sellaista, että sitä voi myydä videokursseina? Jos olet vaikkapa todella taitava käyttämään jotain ohjelmistoa, voit helposti myydä osaamistasi videoiden kautta. Creative Live on hyvä esimerkki ulkomaisesta täysin digitaalisia kursseja tarjoavasta paikasta. Moni digital nomad pystyy elättämään itsensä pelkästään videoiden avulla eikä se välttämättä ole edes kovin vaikeaa, mikäli osaamisellesi on kysyntää, osaat kertoa asian kiinnostavasti ja osaat markkinoida hyvin. Ajatellaan, että pystyt myymään opetusvideon 20 eurolla 1000:lle ihmiselle. Tämä tekee 20 000, mikä riittää elämiseen vuodeksi hyvin monessa maassa.

Pystyn rakentamaan sinulle videokauppapaikan, jossa voit joko vuokrata tai myydä yksittäisiä videoita. Jos teet videoita säännöllisesti voi vaihtoehtona olla myös Netflix-tyyppinen kuukausijäsenyys, jolloin saat säännöllistä kuukausituloa asiakkailtasi.

Jos mielessäsi on yksikin sopiva aihe osaamisesi myymiseen videolla, niin tämä on hyvä lähtökohta digital nomad elämäntavan perustaksi. Ota yhtettä, niin rakennetaan sinulle oma kauppapaikka ja otat vuoden 2017 tavoitteeksi ensimmäisen videosi markkinoinnin. Jos onnistut todella hyvin, saatat tienata vuoden 2018 vuosipalkan pelkästään opetusvideoilla.

Videot ovat kasvava trendi ja itse asiassa niin kiinnostavia ansaintamallina, että tekisin niitä takuu varmasti itsekin, mikäli vahvuuteni olisi kameralle puhuminen.

Konsultaatio

Pyysin sinua miettimään kirjoituksen alkupuolella onko sinulla jotain sellaista osaamista, mistä joku toinen on valmis maksamaan. Jos olet hieman epävarma ja vastasit "kyllä" sijaan "ehkä", niin konsultaatio saattaa olla sinulle sopiva vaihtoehto alkuun. Sovitaan sparraushetki johonkin mukavaan kahvilaan ja esitän sinulle muutamia kysymyksiä, joiden avulla pyrin auttamaan sinua hahmottamaan omat vahvuutesi sekä potentiaalin niiden kaupallistamiseen.

1-2 tunnin sparrauksen hinta on 300€ + alv.

Jos ajatus digital nomad elämästä kiinnostaa, mutta tunnet vielä epävarmuutta asian suhteen, kannattaa käydä juttelemassa muille nomadeille. Mikäli tuntemattomille läppärityöskentelijöille puhuminen kahviloissa ei tunnu luontevalle, voi nomadeja tavata myös co-working tiloissa. Oulussa Luovassa Laboratoriossa, Helsingissä esimerkiksi Mothership of Work:ssä tai vaikkapa Thaimaassa Ko Lantalla Ko-Hub:ssa.

Toivottavasti kirjoitukseni rohkaisee tekemään haluamasi muutoksen elämässäsi ja pääsen auttamaan sinua taipaleellasi. Ja muista, muutos alkaa aina pienistä askelista. Nyt pulahdan altaaseen vilvoittelemaan ja jatkan sitten sivuston rakentamista asiakkaalleni.

bottom of page