top of page

Visuaalisuudella etumatkaa markkinointiviestintään


"Visuaalisuus on viestinnän ykköstrendi" otsikoi Markkinointi & Mainonta heinäkuun alussa, kun Suomi siirtyi kesälomalle. Uutisessa viitataan maailman suurimman strategisen viestinnän tutkimuksen European Communication Monitor 2017 tuloksiin. Nyt kun suurin osa minunkin asiakkaistani lomailee, on minulla ollut aikaa analysoida tätä uutista ja markkinointialaa, jossa toimin.

Trendien ohella markkinoinnissa on oleellista ymmärtää myös toimialan isompia liikkeitä. Opiskelin markkinointia yliopistossa ja kun valmistuin vuonna 2009, koin, että markkinoinnin tulevaisuus on digitaalista. Niinpä hakeuduin töihin digimarkkinoinnin pariin ja ensimmäisen vuoden jälkeen pääsin laajentamaan toimenkuvaani vahvasti myös sosiaalisen median puolelle. Kehitin ja myin ensimmäistä suomalaista sosiaalisen median seurantaan ja analysointiin suunnattua palvelua. Vielä vuonna 2009 "some" oli trendi, mutta nyt jo vakiintunut ja luonteva kanava monen yrityksen viestinnälle.

Valokuvien parissa olen puolestani viihtynyt jo kymmenvuotiaasta asti, jolloin sain ensimmäisen kamerani. Vuonna 2007 perustin valokuvaukseen keskittyvän sivutoimisen yritykseni Linnan Juhlakuvan. Vajaa kaksi vuotta sitten tunsin, että osaamiseni digimarkkinoinnista, somesta ja valokuvista luovat kiinnostavan ja arvokkaan kombinaation. Niinpä jätin päivätyöni digimarkkinoinnin parissa ja laajensin sivutoimisen yritystoimintani päätoimiseksi ja perustin visuaaliseen viestintään keskittyvän sisältötoimiston. Näyttäsi, että osuin jo toistamiseen "ykköstrendiin".

Innolla odotan, että Suomi palaa kesälomilta ja että tästäkin trendistä kasvaa vakiintunutta toimintaa yhä useamman yrityksen markkinointiin. Itse uskon vahvasti, että markkinointiviestinnän visuaalisella puolella on vielä paljon tehtävää. Toivon näkeväni myös enemmän yhteistyötä markkinointialan uusien toimijoiden välillä. Esimerkiksi vaikuttajamarkkinointiin keskittyvät toimistot voisivat luontevasti tehdä yhteistyötä valokuvaajien ja videokuvaajien kanssa.

Loppuun vielä muutama esimerkki datavisualisointia, videoita ja valokuvia, joita olen tuottanut asiakkailleni visuaalisen viestinnän tueksi:

 

Tarvitsetko visuaalista sisältöä someen, nettisivuille tai muuhun markkinointiinne? Oletteko miettimässä brändinne kuvakonseptia tai visuaalista strategiaa ja tarvitsette kumppania avuksi? Voin tuottaa visuaalista sisältöä myös valmiiseen kuvakonseptiinne pohjautuen jos teiltä sellainen jo löytyy.

Lähetä sähköpostia:

bottom of page