top of page

1000 seuraajaa 7 eurolla


Dollarin kurssista riippuen tuhat seuraajaa Instagramissa maksaa suunnilleen 7 euroa tänä päivänä. Halvempiakin tarjouksia varmasti löytyy ja jos tilaat isomman määrän kerralla, jää seuraajakohtainen hinta vielä selvästi pienemmäksi. Testasin tällaista 7 euron palvelua ja yön aikana tililleni oli ilmestynyt luvatut seuraajat. (Liikeidea vapaaseen käyttöön: työkalu feikkiseuraajien deletointiin).

En voi kuin ihmetellä onko jossain päin maailmaa todella halli täynnä puhelimia keksityillä tileillä ja siellä ihmiset klikkailemassa "follow" nappeja, vai tapahtuuko kaikki automatisoidusti koodatun botin voimin? No, tämän pohtiminen ei varsinaisesti ollut tämän postauksen päätarkoitus. Testasin seuraajien ostamista erään asiakkaani kanssa käydyn keskustelun vuoksi. Mielestäni vieläkin osa yrityksistä mittaa somessa täysin vääriä asioita tai keskittyy epäoleelliseen.

Ennen yrittäjäuraani toimin aktiivisesti sosiaalisen median mittauksen, seurannan ja analysoinnin parissa. Pyrin miettimään millainen sosiaalisen median data hyödyttää yrityksiä ja mihin somessa kannattaa keskittyä. Aikanaan jätin esimerkiksi Facebook-mainonnan kokonaan pois, koska mainokset tuntuivat keräävän näyttöjä ja tykkäyksiä lähinnä keksityiltä feikkitileiltä - aikaan sidottu budjetti ei jäänyt koskaan täyttymättä. Jostain löytyi aina budjetin täyttymiseen vaaditut näytöt tai klikit.

En ole nyt vähään aikaan seurannut somekanavien markkinointiratkaisuja aktiivisesti, mutta jo tämä 7 euron testi riittää osoittamaan, ettei seuraajamäärät välttämättä kerro mitään. Myös "engagement" voi johtaa raporteissa harhaan, sillä tykkäyksiä ja kommentteja saa ostettua samaan tapaan kuin seuraajia.

Niin itsestään selvältä kuin se kuulostaakin, niin tärkeintä on rakentaa aito yhteys aitoihin seuraajiin. Tämä vaatii pitkäjänteistä työtä sekä hyvää sisältöä. Mikä sitten on hyvää sisältöä? Niinpä niin, selvää vastausta ei voi antaa. Tutkimustulosten valossa kannattaa kuitenkin hyödyntää valokuvia ja melko pitkääkin tekstiä. Valokuvilla onnistut todennäköisemmin kuin muilla sisältötyypeillä.

 

Minä otan valokuvia. Ota sinä yhteyttä: moi@harrirauhanummi.com

bottom of page