top of page

Valokuva on viestinnän slam dunk


Osallistuin syyskuun lopulla Keksi Agencyn järjestämään Visuaalisen viestinnän tehotyöpajaan Oulussa Cafe Roosterissa. Paikalla oli valokuvaajia, mainostoimistojen henkilökuntaa sekä yrityksissä työkseen viestintää ja markkinointia hoitavia henkilöitä. Monipuolinen joukko viestintäalan ihmisiä loi hyvät puitteet kiinnostaville keskusteluille.

Minulle päivän keskeisin anti oli vahvistus omille kokemuksilleni ja näkemyksilleni valokuvan roolista viestinnässä. On täysin eri asia kuvata ykityishenkilöille muistoja perhe-albumiin, kuin tuottaa valokuvia yritysten markkinoinnille ja viestinnälle. Tarvittaessa hyvä valokuvaaja pystyy menemään keikalle lennosta, mutta yritysten viestintäkäyttöön otettavissa valokuvissa suunnittelulla on iso merkitys. Tässä keskustelussa on hyvä ymmärtää viestinnän ja markkinoinnin laajempi rooli ja pystyä puhumaan asiakkaan kanssa samaa kieltä.

Koen, että minulle on ollut valokuvaajana valtavasti hyötyä ekonomin koulutuksesta, markkinoinnin opinnoista sekä kuuden vuoden työkokemuksesta viestinnän ja digimarkkinoinnin palveluiden parissa. Ilman tätä taustaa en pystyisi samalla tavalla ymmärtämään yritysasiakkaideni työnkuvaa enkä valokuvien roolia osana viestinnän laajempaa kenttää.

Näiden samojen syiden vuoksi perustin valokuvaustoimintani rinnalle (visuaalisen) sisältötoimiston kaksi vuotta sitten. Usein yritysasiakkaat tarvitsevat pelkän valokuvaajan lisäksi kumppanin, joka pystyy auttamaan esimerkiksi kuvakonseptin laadinnassa sekä jo kuvausten suunnitteluvaiheessa. Suunnittelun merkitys korostuu entisestään, kun still-kuvien lisäksi tehdään myös videokuvaa.

Hyvät valokuvat auttavat läpi markkinoinnin vuosikellon. Kun kuvia on kuvattu myös kuvapankkiin varastoon, on viestinnän helpompi reagoida nopeisiinkin tarpeisiin. Hyvä viestinnällinen valokuva on vähän kuin donkki. Siitä saa lähes aina yhden pisteen, se näyttää hyvältä ja se muistetaan pitkään. Ota yhteyttä, mikäli teidän yrityksessä on tarvetta valokuville tai videolle.

 

NEW SLAM DUNK* ENQUIRIES: moi@harrirauhanummi.com

*valid for visual content only

bottom of page