top of page

Katsaus markkinointiin ja omaan tekemiseen


Kun perustin sisältötoimistoni reilu kaksi vuotta sitten, päätin tehdä tästä itselleni mukavan työpaikan. Oli todella hienoa, kun sai itse päättää yrityksen arvot. Yksi tekemistäni ohjaava arvo ilmenee lauseessa "Uskon, että tunne on arvokkaampaa kuin järki" ja se lukee vieläkin sivuillani. Allekirjoitan tuon lauseen edelleen, ja tänään se tuntuu jopa ajankohtaisemmalta kuin kaksi vuotta sitten. Tunteisiin vetoava markkinointi on tehokasta, koska synnytettyä tunnesidettä ei kilpailija voi kopioida samalla tavalla kuin tuotteen teknisiä ominaisuuksia.

Toinen pinnalla oleva asia on visuaalisuus. Ennen sisältötoimiston perustamista minulla oli ollut monta vuotta valokuvausyritys. Yksi syy sisältötoimiston perustamiselle olikin, että uskoin valokuvien ja visuaalisuuden roolin kasvavan yhä useamman yrityksen markkinoinnissa. Näin on tapahtunut ja nyt myös videon käyttö lisääntyy nopeaa vauhtia. Tubettamisesta on tullut ammatti ja lähes joka viikko törmään uuteen "film-makeriin".

Tästä päästäänkin kolmanteen ajankohtaiseen aiheeseen eli tarinoihin. Olipa kyseessä sitten iso tai pieni firma, niin tarinat yrityksen markkinoinnissa synnyttävät tunteita. Siksi markkinoinnissa kannattaa hyödyntää tarinallisuutta. Vaikka visuaalisuus on nyt pinnalla, en jaksa uskoa, että päälleliimattu kiiltokuvamainen somekulttuuri elää kovin pitkään. Smoothie- shakereitä trikoissa kantavat social media influencerit tai hyperlapseja ja speed ramppeja vilisevät matkavideot ovat hetken trendi. Aidot tunteisiin vetoavat tarinat sen sijaan elävät pitkään. Keskity siis tarinoihin ja tunteisiin, mikäli haluat kehittää yritystäsi pitkällä tähtäimellä.

Töiden ja arjen keskellä on helppo sokeutua omalle tekemiselle. Tämä kirjoitus olikin ennen kaikkea kirjoitus minua itseäni varten. Aika ajoin on hyvä pysähtyä katsomaan mitä toimialalla tapahtuu, mitä itse tekee ja vieläkö aiemmin valitut arvot ovat sellaisia, joiden mukaan haluaa töitä tehdä. Vaikuttaisi, että isommille muutoksille ei ole tarvetta.

Jatkan edelleen kuvien ja hyvien tarinoiden metsästystä – vielä tuhannen ja yhdenkin yön jälkeen.

Onko sinun tarinasi seuraava?

 

NEW BUSINESS ENQUIRIES: moi@harrirauhanummi.com

bottom of page