top of page

209 000 kuutiota sekunnissa


Se on Amazonin virtaama ja aivan omaa luokkaansa. Listalla kakkosena tulee Congo 41 000 kuution virtaamalla. Amazon-nimen valinnut verkkokauppa on siis valinnut nimensä kunnianhimoisesti. Suomessa Amazon on ollut viime päivinä paljon otsikoissa, kun on huhuttu Amazonin rantautumisesta Pohjoismaihin.

Mitä tapahtuu kotimaisten verkkokauppojen tavaravirroille jos Amazon pyyhkäisee niiden yli? Ilmassa on paljon uhkakuvia, mutta myös mahdollisuuksia. Amazon voi esimerkiksi avata ovet maailmalle monelle kotimaiselle verkkokaupalle sekä hoitaa tuotteiden markkinointia ja logistiikan. Moni joutunee myös pohtimaan onko mielekästä ylläpitää enää omaa verkkokauppaa Amazonin tullessa.

Mikäli Amazon tulee Suomeen, muuttaa se pelikenttää. Vastavirtaan on turha yrittää uida, mutta ketterät ja fiksut toimijat voivat varmasti hyötyä muutoksesta - kuten aina ja missä tahansa muussakin muutoksessa. Bulkkituotteissa hinta ja saatavuus ratkaisee. Arvokkaammissa tuotteissa peliin astuu myös brändi ja mielikuvat, joita rakennetaan ja kehitetään pitkälle Amazonin ja verkkokaupan ulkopuolella: marketing never goes out of fashion.

 

NEW BUSINESS ENQUIRIES: moi@harrirauhanummi.com

bottom of page