top of page

Korvaako tekoäly luovat toimistot?

Tekoälyä on tutkittu ja kehitetty pitkään, mutta viime vuoden lopulla tekoälysovellukset alkoivat nousta laajemmin puheenaiheeksi, kun kuka tahansa pääsi käyttämään esimerkiksi OpenAI:n tarjoamia sovelluksia kuten ChatGPT ja DALL·E 2.


Uudesta teknologiasta kiinnostuneena testailin eri tekoälysovelluksia ja rupesin miettimään voisinko hyödyntää näitä myös työssäni. Niinpä päätin tehdä konkreettisen testin ja rakentaa nettisivut mahdollisimman pitkälti tekoälyä hyödyntäen.


Kokeilusta syntyi nettisivut kuvitteelliselle DigitAI mainostoimistolle.


Vaikka lopputulos on teknisesti pätevä, niin kokonaisuus on mielestäni kylmä. Tämän kokeilun perusteella sanoisin, että tekoäly tarjoaa kiinnostavia työkaluja luovan alan tekijöille. Jonkinlainen hybridimalli voisi olla toimivin.


Siinä missä tekoäly ei voi luoda kuvia yrityksen tuotteista tai vaikkapa henkilökunnasta, niin tekoälyllä on mahdollista korvata ehkäpä niitä kuvia, joita ennen hankittiin kuvapankeista. Vastaavasti tekoälyn tuottama teksti ei todennäköisesti ole suoraan käyttökelpoista yrityksen julkaisuissa, mutta se voi antaa kirjoittajalle inspiraatiota ja ideoita.


Kaiken kaikkiaan kiinnostava kokeilu ja ehkäpä jossain määrin tulee hyödynnettyä tekoälyä myös asiakasprojekteissa jatkossa. 

Toistaiseksi ihmisen luomia nettisivuja voi tilata täältä


//


moi@harrirauhanummi.com

Comments


bottom of page