top of page

SEO – humpuukia vai oikeasti hyödyllinen palvelu?

Olen pyöritellyt kirjoitusta hakukoneoptimoinnista mielessäni, mutten ole saanut ajatuksiani kokoon selkeää postausta varten. Sitten eräs asiakkaani kysy minulta "Milloin uudet sivuni näkyvät Googlessa?", ja samalla hetkellä sain kiinni tämän postauksen punaisesta langasta.Olen huomannut, että SEO-palvelut voivat näyttäytyä monille yrittäjille (asiakkaani ovat pääasiassa toisia yrittäjiä ja pieniä yrityksiä) hyvin epämääräisenä, koska hakukoneoptimointia tarjoavat yritykset eivät voi luvata kovin täsmällisiä tuloksia. Tämä on omiaan luomaan epäuskoa koko asiaa kohtaan.


Palataan takaisin kysymykseen "Milloin uudet sivuni sitten näkyvät Googlessa?".


Jos kyseessä on uusi firma ja uusi domain, voi Googlen boteilta mennä jopa viikkoja löytää uusi sivusto luontaisesti. Mitä enemmän sivustolle on viittauksia ja linkkejä toisilta sivuilta, sitä nopeammin botit löytävät sivun ja lisäävät sen Googlen indeksiin. Tähän SEO-optimointi tarjoaa selkeän oikopolun. Uusi sivusto voidaan verifioida ja lähettää Googlen indeksiin Googlen hakukonsolin kautta manuaalisesti. Toimenpiteen jälkeen sivusto löytyy välittömästi Googlen indeksistä ja hakutuloksista => konkreettinen ja heti näkyvä tulos tehdystä SEO työstä.


Kun sivu on saatu näkymään hakutuloksissa, voidaan SEO-optimointia jatkaa periaatteessa loputtomiin. Jatko-optimoinnilla pyritään yleensä korostamaan haluttuja hakusanoja ja saamaan oma sivusto korkeammalle hakutuloksiin juuri näillä sanoilla haettaessa. Toisaalta SEO-optimoinnin avulla sivuston tietyt sivut voidaan myös piilottaa Googlelta. Ehkä sivustollasi on jokin sivu, jonka linkin lähetät vain asiakkaillesi. Tällöin et välttämättä halua, että hakukoneetkaan löytävät kyseistä sivua. SEO-optimoinnilla voidaan siis sekä tuoda sivuja paremmin esiin Googlessa että myös kätkeä niitä Googlelta.


 

Tarjoan asiakkaideni sivuille valmiita paketteja SEO-optimointiin. Ota yhteyttä ja kerron lisää.Opmerkingen


bottom of page