top of page

Mitä uusi AppleTV voi tarkoittaa mainostajalle?


Apple julkaisi syyskuussa uuden neljännen sukupolven Apple TV:n sekä iOStv-käyttöjärjestelmän. Ensimmäisiä laitteita on vastikään toimitettu tavallisille kuolevaisille ja itsekin sain omani keskiviikkona 3.11. eli eilen. En kirjoita teknologiablogia, joten en lähde peraamaan käyttökokemuksia sen kummemmin. Sen sijaan mieleeni tuli kasapäin ideoita, miten mainostajat voisivat hyödyntää Applen uutta laitetta.

AppleTV 4:n mukana tuli myös uudistettu kaukosäädin, jossa on kosketuspinta. Siis samaan tapaan kuin kosketusnäytöt puhelimissa. iPhoneihin Apple on jo tuonut sormenjälkitunnistuksen sekä ApplePayn eli voit kuitata ostoksia sormenjälkesi avulla.

Epäilen, ettei kaukosäätimen kosketuspinnan alla ole vielä samaa tekniikkaa kuin iPhonen home-napissa, mutta samaan suuntaan ollaan selvästi menossa. Leikitelläänpä ajatuksella hieman pidemmälle. Oletetaan, että AppleTV:n käyttäjä voisi tallettaa profiilitietonsa laitteelle: sukupuoli, vaatekoko, kengännumero jne. Luottokorttitiedot laite saa jo AppleID:n kautta. Elokuvat ja sarjat ovat täynnä tuotesijoittelua, mutta suoraa "call to actionia" ei ole pystytty järkevästi tarjoamaan. Tuotesijoittelu on palvellut siis lähinnä mielikuvamarkkinoinnin tarkoituksessa. Tuleeko tämä jatkossa muuttumaan?

Ajatellaanpa, että katselet AppleTV:n kautta Netflixistä Modern Familyä ja näet Glorialla kengät, jotka haluat. Nappia painamalla aukeaa menu, jossa ovat kohtauksen myytävät tuotteet. Selaat kenkien kohdalle ja kuittaat ostoksen sormenjäljelläsi. Loppu hoituu itsestään ja oikeankokoiset kengät kuljetetaan kotiisi, koska kaikki tarvittavat tiedot on jo tallennettu laitteeseen. Kätevää ja erittäin tehokasta.

Onko tämä TV:n tulevaisuus? En tiedä, mutta ainakaan TV ei ole kuolemassa. Tämänsuuntainen kehitys muuttaisi koko streaming-viihteen ekosysteemiä. Kiinnostavaa nähdä, mihin suuntaan tullaan menemään. Sanonta "kaikki on kaupan" voi olla TV:n katsojalle totta nopeampaa kuin ehdit kanavaa vaihtaa.

P.S.

Kuvan AppleTV ei ole myytävänä, mutta markkinointiosaamiseni on.

Terveisin

Harri Rauhanummi

harri.rauhanummi@gmail.com

040 525 6261

bottom of page