top of page

Videot rikastamaan nettisivuja


Liikkuvaa kuvaa katsotaan enemmän kuin koskaan aiemmin ja videoista on tullut oleellinen osa markkinointia ja viestintää. Kun videoita voi hyödyntää yhä useammassa yhteydessä, on hyvä muistaa funktionalismin perusajatus:

asioiden täytyy olla käytännöllisiä ja palvella sitä tarkoitusta, jota varten ne on tehty

Kun videolla halutaan elävöittää nettisivuja, ei toteutukseen välttämättä tarvita useiden tuhansien eurojen videotuotantoa. Joskus jopa kännykällä kuvattu video voi ajaa asian ja tuoda kaivattua elävöittämistä nettisivuille. Seuraavat kolme esimerkkiä osoittavat, miten videoita voi hyödyntää nettisivuilla:

OuluZonen palvelukirjo on erittäin laaja ja eri kohderyhmiä on paljon. Yksi tärkeä palvelu ja liiketoiminnan osa-alue liittyy raskaan kaluston rengastestaukseen. Hyödynsin kännykällä kuvattuja videopätkiä havainnollistamaan OuluZonen mahdollisuuksia rengastestauksen saralla. Kännykällä kuvattu video oli tarkoitukseen sopiva, sillä videoon ei tarvittu ääniä ja videon ei tarvinut välittää koko tarinaa yksistään. Sain kännykkävideot asiakkaalta, joten riitti, että leikkasin, editoin ja sovitin videot suunnittelemalleni nettisivulle.

Toteutin Futusomelle erilaisia videoita nettisivuille. Kaikki videot pohjautuivat valokuviin sekä niiden päälle luotuun animaatiografiikkaan. Näissä videoissa ei ole käytetty videokameraa lainkaan. Ratkaisu toimi, koska videoiden päätarkoitus oli herättää mielikuvia sekä houkutella sivuvierailija tutustumaan yrityksen palveluihin nettisivuilla. Videon ei yksistään tarvinut välittää mitään konkreettista sanomaa.

Tämän tyylistä videota voi hyvin hyödyntää myös messuilla, missä on paljon meteliä ja perinteisen yritysesittelyvideon äänistä ei kuuluisi mitään. Yrityksen nettisivun voi avata messunäytölle ja liikkuva kuva kiinnittää ohikulkijoiden huomion sekä luo dynaamisen vaikutelman.

Kun aloin tekemään näitä sivuja, oli Punavuoren Puuhevosella jo erittäin laadukas esittelyvideo yrityksestä. Sellaisenaan video oli kuitenkin liian pitkä ja sekalainen nettisivujen taustavideoksi. Kun olin saanut sivujen värimaailman ja designin valmiiksi, leikkasin ja editoin olemassa olleen esittelyvideon uudellen, jolloin se istui hyvin uuteen tarkoitukseen nettisivujen taustavideona.

Monikanavaisuus on avainsana tämän päivän markkinoinnissa. Harvaa asiaa tehdään vain ja ainoastaan yhteen tarkoitukseen ja unohdetaan se sen jälkeen kokonaan. Sama pätee myös videoihin. Hyvällä suunnittelulla video voi toimia monikanavaisena eikä joka kanavaan tarvitse kuvata kokonaan uutta videota.

Tästä hyvä esimerkki on Disturb Clothingille tuottamamme Häiriöpäivien videot. Samasta materiaalista saatiin toistakymmentä lyhyttä mainosvideoa instagramiin sekä TV-spotti maikkarille. Yhtälailla videon käyttömahdollisuudet voivat kasvaa kielikäännösten myötä. Esimerkiksi Futusomen videoista tehtiin eri versiot kotimaan ja ulkomaan markkinoille.

- - -

Harri Rauhanummi moi@harrirauhanummi.com

040 525 6261

bottom of page