top of page

Graafista suunnittelua digiin ja printtiin

Toisinaan minulta kysytään mitä teen työkseni / mitä yritykseni tekee. Yleensä vastaan, että teen kotisivuja ja valokuvauksia. Nuo ovat selkeitä kokonaisuuksia, jotka kuulija ymmärtää eikä vastaus mene pitkäksi selittelyksi.


Nyt ajattelin selitellä hieman laajemmin. Vaikka kotisivut ja valokuvaukset ovatkin pääpalveluitani, koostuvat työpäiväni myös monenlaisesta muusta tekemisestä.


Pohjustan sen verran, että koulutukseltani olen kauppatieteiden maisteri ja tarkempi kuvaus voisi olla markkinointiekonomi, sillä luin markkinoinnin pääaineena. Valmistumiseni jälkeen työskentelin kuusi vuotta digimarkkinoinnin ja SAAS-palveluiden parissa oululaisessa start-up yrityksessä, kunnes päätin jäädä päätoimiseksi yrittäjäksi.


Markkinoinnin opinnot, yrittäjyys ja kuusi vuotta palkkatöissä start-up skenessä antoivat hyvän käsityksen pk- ja kasvuyritysten markkinointitarpeista. Huomasin myös, että kovinkaan monella pienellä yrityksellä ei ole mahdollisuutta investoida tuhansia euroja kuukaudessa isojen mainostoimistojen palveluihin. Myöskään markkinoinnin ammattilaisen palkkaaminen talon sisään ei aina ole mahdollista tai yksinkertaista. Pienemmälle ja kevyemmälle palvelulle oli mielestäni kysyntää, minkä johdosta päädyin perustamaan sisältötoimistoni palvelemaan pääasiassa pk-yrityksiä ja toisia yrittäjiä markkinoinnin saralla.


Nyt päästäänkin siihen, mitä kaikkea muuta teen valokuvausten ja kotisivujen lisäksi. Lähdetään liikenteeseen kotisivuja tukevista palveluista. On tärkeää, että asiakkaat löytävät yrityksen nettisivuille. Tässä auttaa sekä oikein toteutettu hakukoneoptimointi että hakusanamainonta. SEO (hakukoneoptimointi) sekä Google- ja somemainonta ovatkin tyypillisiä lisäpalveluita asiakkailleni, jotka ovat tilanneet minulta kotisivut. Asiakkaan sivujen luonteesta riippuen sivusto voi vaatia myös sisältöpäivityksiä, joita hoidan säännöllisesti monille asiakkailleni.


Mainonnan ja SEO:n ohella toinen laajempi kokonaisuus on graafisen suunnittelun palvelut asiakkailleni. Yleensä tarve herää, kun asiakkaani on osallistumassa messuille tai muuhun tapahtumaan, jossa tarvitaan esitteitä, roll-uppeja ja käyntikortteja. Toisinaan tarve herää, kun tarvitaan mainos lehteen tai muuhun mainospaikkaan. Olenpa auttanut asiakkaitani myös kirjojen ja oppaiden taitossa.


Vielä viimeisenä voisi mainita kevyet videotuotannot. Videokuvauspalveluista löytyykin oma osio sivuiltani, joten ei tässä niistä sen enempää.Tarjoamani palvelut tiivistetysti

Kotisivut

Valokuvaukset

Kevyet videotuotannot

SEO - hakukoneoptimointi

Googlen hakusanamainonta

Some-mainonta

Graafisen suunnittelun palvelut / yritysilmeet sisältäen mm.:

-logot

-käyntikortit

-esitteet

-rollupit

Comments


bottom of page