top of page

Huomioi nämä asiat, kun tilaat uudet nettisivut


Netin jatkuva mobiilikäytön kasvu ei enää ole uutinen, mutta aiheen käsittely esimerkin kautta auttaa avaamaan silmiä paremmin. Otin tämän jutun datan eräältä ylläpitämältäni sivulta. Olen tehnyt sivulle myös hakukoneoptimointia sekä sisältömarkkinointia. Data on kuluvan vuoden ensimmäiseltä puoliskolta.

Suurin osa tulee sivulle kännykällä

Puolen vuoden aikana 51 % kaikista sivun vierailuista on tehty kännykällä. Kun tähän lisätään 8 % tablettien kautta tulleista vierailuista, on mobiilikäyttäjien osuus 59 % kaikesta liikenteestä. Jos sivuja ei olisi optimoitu erikseen mobiilikäyttäjille, olisi käyttökokemus ollut huono 59 %:lle käyttäjistä. Jokainen osannee päätellä, mitä tämä tekisi konversioille tai myynnille. Ei varmaankaan mitään hyvää. Kannattaa siis panostaa sivun käytettävyyteen kännyköillä.

Valtaosa löytää sivut hakukoneiden kautta

Uudet, hienot ja mobiilioptimoidut sivut eivät paljon auta, ellei kukaan löydä sivuja. Jos vanhoilla sivuillasi ei ollut paljon liikennettä, ei sivujen uudistaminen automaattisesti lisää liikenteen määrää. Siksi budjettia on syytä varata myös sivujen hakukoneoptimointiin. Kaikkea ei tarvitse tai voikaan tehdä kerralla, mutta alkuun olisi vähintäänkin hyvä miettiä hakukoneita varten järkevät meta-kuvaukset, titlet sekä h1, h2 ja h3 tason otsikot.

Myöhemmin hakukoneoptimointia on tehokasta jatkaa säännöllisellä sisällöntuotannolla joko ostopalveluna tai omana työnä. Myös teknisillä ratkaisuilla voidaan parantaa hakukonenäkyvyyttä. Esimerkiksi Google AMP:n käyttö sivuilla nopeuttaa sivun lataamista mobiililaitteilla. Aiheesta voi lukea tarkemmin aiemmasta kirjoituksestani.

Tämän esimerkin sivuille 63 % kävijöistä löytää Googlen kautta. Hakukoneoptimointi on tuottanut tulosta ja säännöllinen sisällöntuotanto on maksanut itsensä takaisin.

Ota yhteyttä jos etsit kumppania toteuttamaan uudet nettisivut. Käydään lyhyesti teidän tarpeet ja tilanne läpi, jonka jälkeen voin ehdottaa mielestäni sopivaa ratkaisua. Kokonaisuuteen voi sivujen lisäksi kuulua esimerkiksi hakukoneoptimointia, sisältömarkkinointia, some-kanavien integrointia sekä valokuvia. Muutamiin aiemmin toteuttamiini sivuihin voit tutustua täällä.

 

LAITA MAILIA JA PISTETÄÄN HOMMA ROKKAAMAAN

bottom of page