top of page

SSL ja mobiili, Googlen uudet parhaat kaverit


Digitaalisuus on helpottanut montaa asiaa, mutta samaan aikaan digitaalinen toimintaympäristö muuttuu nopeaa ja vaatii jatkuvaa reagointia, mikäli haluaa pysyä kilpailukykyisenä. Kymmenen vuoden strategiat eivät ole tätä päivää. Hakukoneiden ja googlenäkyvyyden tärkeyttä ei toivottavasti tänä päivänä tarvitse perustella enää kenellekään. Yksi yrityksen markkinoinnin tärkeimpiä tehtäviä tulisikin olla hakukonenäkyvyydestä huolehtiminen.

Vuosi 2017 tuo monia muutoksia Googlen toimintaan ja hakukonenäkyvyyteen vaikuttaviin asioihin. Ensimmäinen keskeinen muutos liittyy Secure Sockets Layer (SLL) tietoverkkosalausprotokollaan, joka mahdollistaa salatun HTTPS-yhteyden sivullesi. Toinen muutos liittyy puolestaan mobiilisivuihin.

Miksi HTTPS:llä on väliä ja mitä kannattaa huomioida?

  • Sivujesi kautta liikkuva data saa salauksen eli sivusi ovat turvalliset käyttää (erityisen tärkeää jos myyt jotain verkossa tai muutoin keräät asiakkaiden tietoja)

  • Googlen Chrome selain alkaa näyttämään vuonna 2017 sivuvierailijalle varoituksia ellei sivun yhteys ole SSL / HTTPS salattu.

  • Google alkaa rankkaamaan HTTPS sivuja korkeammalle kuin HTTP sivuja. Siksi salattu yhteys on tärkeää hakukonenäkyvyydelle.

  • Mikäli mainostat netissä, muista ohjata liikenne salattuun yhteyteen eli https:// -alkuiseen osoitteeseen

  • Jos käytät Google Analyticsiä, muista vaihtaa oletus URL https:// -alkuiseen

Miksi mobiilisivuilla on väliä ja mitä kannattaa huomioida?

  • Mobiililaitteilla tehdään enemmän googlehakuja kuin työpöytäkoneilla -> ensimmäinen sivuvierailu tapahtuu useimmiten mobiililaitteella

  • Google on alkanut indeksoida verkkosivuja niiden mobiilinäkymä edellä -> mobiilisivulla on jatkossa iso merkitys hakukonenäkyvyyteen

Jos sinulla on vuosia sitten tehdyt sivut ja ne ovat jääneet päivittämättä, niin nyt on hyvä hetki tarttua toimeen ja laittaa verkkosivut ajantasalle. Todennäköisesti näin merkittäviä hakukonenäkyvyyteen vaikuttavia muutoksia ei ole tulossa ihan heti. Kun tilaat minulta uudet verkkosivut, niin voimme jo alussa huomioida nämä hakukonenäkyvyyteesi vaikuttavat asiat. Ota yhteyttä!

Comments


bottom of page